Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Κάντε σπιτικό Spa ποδιών μόνες σας





Τα γυναικεία πόδια είναι ένα μέρος τους σώματος που τονίζει έντονα τη γυναικεία θηλυκότητα. Οι γυναίκες που ξέρουν πώς να τα περιποιούνται σωστά αλλά και πώς να τα προβάλλουν σίγουρα λαμβάνουν περισσότερη προσοχή από το αντρικό κοινό. Δυστυχώς όμως πολλές γυναίκες δεν περιποιούνται σωστά τα πόδια τους με αποτέλεσμα αυτά να χάνουν έδαφος τόσο στον τομέα της αισθητικής όσος και της καλής υγείας. Μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία spa ποδιών σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς, ωστόσο οι θεραπείες αυτές θα σας κοστίσουν χρήματα. Αντί για αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε μια σπιτική θεραπεία spa ποδιών μόνες σας με εντελώς φυσικά συστατικά. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε να κάνετε σωστά ένα spa ποδιών μόνες σας στο σπίτι. Η περιποίηση αφορά το τμήμα των ποδιών από τον αστράγαλο και κάτω.

1. Η προετοιμασία

Σε μια λεκάνη προσθέστε ζεστό νερό. Μπορείτε να προσθέσετε ένα αρωματικό αφρόλουτρο της επιλογής σας ή ακόμα καλύτερα ένα αρωματικό αιθέριο έλαιο ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας των ποδιών σας.

Το μινθέλαιο (αιθέριο έλαιο μέντας) είναι πολύ καλό στην αναζωογόνηση των ποδιών, ενώ η λεβάντα είναι ότι πρέπει για να δώσει στα πόδια σας μια αίσθηση ανακούφισης.

Το αμυγδαλέλαιο και το γάλα είναι δύο πολύ καλές επιλογές αν θέλετε απαλά και μαλακά πόδια. Προσθέστε μια κουταλιά γάλακτος σε σκόνη και μια κουταλιά αμυγδαλέλαιο.

2. Το μούλιασμα

Μουλιάστε τα πόδια σας στο ζεστό νερό με τα αιθέρια έλαια για 5 με 10 λεπτά. Αν έχετε επιλέξει το αμυγδαλέλαιο ή το γάλα, τότε μπορείτε να αφήσετε τα πόδια σας να μουλιάσουν για 15 λεπτά έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο απαλά.

3. Το μασάζ

Κάντε ένα απαλό μασάζ στα πόδια σας έτσι ώστε να αυξήσετε την κυκλοφορία.

4. Η απολέπιση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απολεπιστικό για τα πόδια σας (του εμπορίου) έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα των ποδιών σας. Πρώτα απλώστε την κρέμα, την λοσιόν ή την πάστα απολέπισης και στη συνέχεια τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Για το τρίψιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια πετσέτα. Ξεπλύνετε καλά.

5. Το σκούπισμα

Σκουπίστε τα πόδια σας με μια καθαρή πετσέτα απαλά. Αν έχετε σκοπό να κόψετε τα νύχια σας, τότε αυτή η στιγμή είναι η πιο κατάλληλη.

6. Η ενυδάτωση

Αν θέλετε τα πόδια σας να παραμείνουν νεανικά και το δέρμα τους να γίνει πιο ζωντανό από ποτέ, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλή ενυδάτωση. Απλώστε μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν στα πόδια σας και δείτε τα να αναζωογονούνται. Σε αυτό το σημείο τα πόδια σας λογικά θα έχουν μαλακώσει και το δέρμα θα έχει μια απαλή υπέροχη μυρωδιά ανάλογα πάντα και με την ενυδατική κρέμα. 


Συμβουλές

1. Η ίδια θεραπεία για σπιτικό spa ποδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα χέρια. Αν την εφαρμόσετε στα χέρια χρησιμοποιήστε μια πολύ απαλή κρέμα απολέπισης (ή και καθόλου)

2. Ορισμένες κρέμες απολέπισης μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα (αν έχετε ευαίσθητο δέρμα). Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές όταν αγοράζετε.

3. Μην κάνετε απολέπιση πιο συχνά από μια φορά την εβδομάδα.

4. Ενυδατώστε τα πόδια σας με μια καλή ενυδατική κρέμα κάθε μέρα. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε τη διαφορά. 

πηγές:
http://www.dynamikhgynaika.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου