Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Γκαζώνουν» προς τα πάνω οι τιμές στα διόδια






Αυξήσεις έως και 60% αναμένεται να σημειωθούν στα διόδια των μεγάλων οδικών αξόνων από τους πρώτους μήνες του 2014. Σύμφωνα με το newmoney.gr σε σταθμούς διοδίων της Νέας Οδού, όπως Αφίδνες, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα, ο μέσος όρος αύξησης διοδίων είναι περίπου 60%.
Για την Πελασγία, που είναι στο «Μαλιακός-Κλειδί», το κόστος από 2,70 ευρώ για τα ΙΧ, από την 1η Ιανουαρίου εκτινάσσεται σε 3,50 ευρώ, αυξημένο κατά 30%.
Παράλληλα αναμένεται να προστεθούν και τρεις νέοι σταθμοί στο Ελευσίνα-Κόρινθος (Νέα Πέραμος, Πάχη, Αγίοι Θεόδωροι), άλλοι τρεις μέσα στην Αττική (Άγιος Στέφανος, Βαρυμπόμπη), ενώ προβλέπεται γενναία εκπτωτική πολιτική έως 80% για τους συχνούς χρήστες.
Βάσει χιλιομέτρων οι νέες τιμές
Σύμφωνα με το capital.gr η τιμή των διοδίων για τα ΙΧ (κατ. 2) θα μειωθεί από την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, στα 2,5 ευρώ από 3,2 ευρώ που είναι σήμερα.
Στον τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος το τέλος διέλευσης θα διαμορφωθεί στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, από 0,067 ευρώ σήμερα, στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μεσοχωρίου το τέλος θα αυξηθεί από τα 0,03 ευρώ στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο.
Στηνη τ Κεντρική Οδό ιμή παραμένει στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ στη Νέα Οδό το τέλος διέλευσης θα αυξηθεί από 0,025 ευρώ σήμερα στα 0,040 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει ειδική τιμολογιακή πολιτική που θα προβλέπει μείωση της τιμής των διοδίων έως και 80% για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς των διοδίων Μαλακάσας και Αφιδνών.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το εγχείρημα της τιτλοποίησης των μελλοντικών εσόδων των διοδίων δεν θα υλοποιηθεί καθώς οι αυτοκινητόδρομοι ενώ είχαν μεταβιβαστεί στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων με πρόσφατη απόφασης της κυβέρνησης δεν ανήκουν πλέον στο χαρτοφυλάκιο των προς αποκρατικοποίηση έργων.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Mayoral φθινόπωρο χειμώνας 2013-2014





Η συλλογή της φετινής σεζόν φθινόπωρο χειμώνας 2013 -2014 της mayoral έχει φωτογραφηθεί σε ένα μοναδικό τοπίο. Μετά από τους καταλόγους στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι δεν θα μπορούσαν να μην επισκεφτούν μία από τις μεγάλες πρωτεύουσες της μόδας: το Λονδίνο. Απολαύστε αυτό το τόσο ιδιαίτερο περιβάλλον στα making of αυτής της σεζόν όπως επίσης και όλες τις συλλογές για νεογέννητα 0-12μηνών, για βρέφη 3-24μηνών,για αγόρια και κορίτσια από 2 έως 9 και 8 έως 18 ετών.
Oι συλλογές απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 3 μηνών έως 16 ετών καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες ένδυσης παιδιών και εφήβων.
Σειρά bebe         Για παιδιά  ηλικίας από 3 έως 18 μηνών

Σειρά mini          Για παιδιά  ηλικίας από 2 έως 7 ετών

Σειρά junior       Για παιδιά  ηλικίας από 8 έως 16 ετών




Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πώς φοράνε οι stars τα κασκόλ τους;


Είναι ζεστά και άνετα, μπορούν να αλλάξουν ένα σύνολο σε λίγα 
δευτερόλεπτα και είναι πολύ οικονομικά. Ναι, μιλάμε για φουλάρια
 και κασκόλ και τώρα που επίσημα έφτασαν οι χαμηλές θερμοκρασίες, 
είναι ώρα να τυλιχτούμε με αυτά το όμορφο αξεσουάρ. 
Στη θεωρία τα κασκόλ είναι εύκολα, ούτως η άλλως απλά το τυλίγεις
 γύρω από το λαιμό σου, σωστά; Λάθος! Αν τουλάχιστον θες να σε
προσέξουν.
Το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι τρόπους να τυλίξετε το κασκόλ 
σας γύρω από το λαιμό σας με διάφορους πρωτότυπους τρόπους.
 Για παράδειγμά; 
Η Emma Roberts φόρεσε κλασσικά κομμάτια του χειμώνα όπως
 μποτάκια και στενό jean με ένα φούξια κασκόλ. Είναι ο πιο εύκολος
 τρόπος να βάλετε ένα αξεσουάρ στο σύνολό σας που κάνει όλη την 
διαφορά στην αντιμετώπισητου κρύου.
 Δείτε παρακάτω πώς το φόρεσαν οι stars!


Olivia Palermo
 Victoria Justice
Emma Stone Emma Roberts
Jade Thirwall

ΔΕΗ: Τηλεφωνικά ο διακανονισμός


ΔΕΗ: Και τηλεφωνικά ο διακανονισμός των οφειλών





ΔΕΗ: Και τηλεφωνικά ο διακανονισμός των οφειλών

Η επιχείρηση της ΔΕΗ, παρέχει πλέον τη δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα διακανονισμού και τηλεφωνικά, στο πενταψήφιο 11770 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, χωρίς δηλαδή απαραίτητη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου στα κατά τόπου υποκαταστήματα.
Σημειώνεται, πως περισσότεροι από 1 εκατ. καταναλωτές έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα προγράμματα διακανονισμού οφειλών που εφαρμόζει η ΔΕΗ, με άτοκες δόσεις και όρους που εξαρτώνται από το βαθμό συνέπειας του πελάτη.
Για την εφαρμογή του προγράμματος οι πελάτες της ΔΕΗ κατηγοριοποιούνται σε έξι βαθμίδες, ανάλογα με το ιστορικό τους:
- Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς.
- Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς.
- Περισσότερες από μια ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού.
- Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.
- Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους και Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.
Επιπλέον η επιχείρηση έθεσε σε εφαρμογή στις αρχές του 2013 ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους ευάλωτους καταναλωτές. Έτσι, η εικόνα για τους διακανονισμούς διαμορφώνεται ως εξής:
-Για τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας»* 1, 2 και 3 η κάθε άτοκη δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού χωρίς το τέλος ακινήτων. Για παράδειγμα, ένας ευάλωτος καταναλωτής που ανήκει στην κατηγορία συνέπειας 1, 2 ή 3 και έχει συνολική οφειλή Euro 2.000 και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό Euro 200 (χωρίς ΕΕΤΗΔΕ) θα μπορεί να το αποπληρώσει σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των Euro 50.
-Οι ευάλωτοι καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 4 & 5 πλέον δικαιούνται διακανονισμό με προκαταβολή 10% συν 6 άτοκες Διμηνιαίες δόσεις ή 20% προκαταβολή συν 4 άτοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.
-Στην κατηγορία «συνέπειας» 6 οι οφειλέτες θα πρέπει να καταβάλουν το 100% της οφειλής ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό μετά από την καταβολή εγγυήσεων.
-Δεν γίνεται διακοπή ρεύματος λόγω χρέους στους ευάλωτους πελάτες όχι μόνο τους επτά μήνες που προβλέπει ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (Νοέμβριο με Μάρτιο και Ιούλιο με Αύγουστο ), αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Τέλος, για τους καταναλωτές που δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η ΔΕΗ προσφέρει διακανονισμό έως 12 μηνιαίων δόσεων, πάντα σε συνάρτηση με το ιστορικό συνέπειας του πελάτη. Υπενθυμίζεται ότι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών (περιλαμβάνονται και όσοι εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο)εντάσσονται οικιακοί πελάτες και μόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της κύριας κατοικίας τους, εφόσον είναι άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και υπερήλικες, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε κατηγορία. Μέχρι στιγμής στο ΚΟΤ έχουν ενταχθεί περισσότερου από 400.000 καταναλωτές.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Φτιάξτε εύκολα σπιτικά ποπ κορν 60 θερμίδων




Ψάχνετε για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ που θα σας κρατήσει για ώρα και έχει ελάχιστες θερμίδες; Τί θα λέγατε για το γνωστό σνακ του σινεμά, ποπ κορν;




Ακόμα και αν το έχετε συνδυάσει με σκοτεινή αίθουσα, πολύ αλάτι, βούτυρο και κόκα κόλα, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι στο σπίτι, με τα πιο υγιεινά και αγνά υλικά! Έτσι, γίνεται ιδανικό γεύμα και για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή ή δίαιτα. Αλλά και για τους μικρούς μας φίλους που αγαπάνες τις γλυκιές λιχουδιές, τα ποπ κορν μπορούν να γίνουν σοκολατένια και πολύχρωμα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, οι συνταγές αυτές του mamapeinao.gr είναι απλές, γρήγορες και πεντανόστιμες!
Συνταγή για ποπ κορν με 60 θερμίδες

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ποπ κορν

1 κουταλιά της σούπας λάδι

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το ποπ κορν σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το αλάτι.  Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι μέχρι καλυφθεί ο πάτος του σκεύους και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία.

Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε το ποπκορν.Το μυστικό είναι όσο σκάει το ποπ κορν να κουνάμε συνέχεια την κατσαρόλα με το καπάκι ελάχιστα ανοιχτό, ώστε να φεύγει ο ατμός, να γίνουν τα ποπ κορν μας τραγανά και να μην απορροφήσουν το λάδι. Εναλλακτικά, μπορούμε να σκεπάσουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε κάνει κάποιες μικρές τρύπες.

Όταν σκάσει και το τελευταίο ποπ κορν, το σνακ μας είναι έτοιμο.

Συνταγή για χρωματιστά ποπ κορν λευκής σοκολάτας

Υλικά (για 4 μερίδες)

Χάρτινη σακούλα μαναβικής

½ φλιτζάνι ποπ κορν

110 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

170 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας

προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βάζουμε το ποπ κορν στη χάρτινη σακούλα, τη σφραγίζουμε γυρίζοντας τις άκρες της, ώστε να μην πεταχτούν τα ποπ κορν, και την τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 3 λεπτά (το μέγιστο). Όταν σταματήσουν να σκάνε τα ποπκορν, βγάζουμε τη σακούλα από το φούρνο μικροκυμάτων.

Απλώνουμε τα ποπκορν σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, για να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, ρίχνουμε μία σταγόνα χρώματος ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, περιχύνουμετη σοκολάτα στα ποπ κορν και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί καλά στα ποπ κορν μας. Αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.

Τρόποι για να εκθέσετε τα έργα τέχνης των παιδιών σας



Δεν θέλει κόπο, θέλεί τρόπο ώστε να νιώσουν οι μικροί μας
 καλλιτέχνες,ΜΕΓΑΛΟΙ...

Υποστηρίξτε το ταλέντο του παιδιού σας και την προσπάθεια, με 
αυτούς τους τρόπους DIY που θα αναδείξουν την τέχνη του.
Από τα έργα που απαιτούν βασική ξυλουργική εργασία μέχρι 
κάποια που είναι εκπληκτικά απλά, είναι σίγουρο ότι θα κάνουν
 το σπίτι σας σαν καταφύγιο ενός καλλιτέχνη.

Φεύγουμε πια μακριά από το συνηθισμένο στυλ art on the 
ψυγείο και δοκιμάζουμε όμορφους τρόπους DIY για την 
έκθεση της τέχνης του παιδιού μας